Skjermbilde 2013-09-03 kl. 18.47.01
Supertrener Walter Olsen (foto: Kim Erlandsen)

Supertrenerens supertips.

Det gjelder altfor mange av oss: Vi slter med å bli kvitt flesket etter ferien. Vi har kanskje vært ute og reist, og bare latt det ligge i garasjen etter i vår, da vi jobbet for å få flat sommermage.

Nå må vi rydde plass til flesket som vi skal legge på oss og ta av igjen etter jul. Eller kanskje du er en av dem som tar av deg i november for å komme inn i julebordkjolen, og så legger på deg julefettet som du tar av deg etter jul.

5080.nos egen supertrener, Walter Olsen, som bl.a. har skrevet bøkene «Slik blir du kvitt trøstespisefettet» og «Slank i rullestol», gir oss sine beste supertips for å bli kvitt fettet.

– Fett som ligger over lang tid gir dårlig inneklima. Hvis det får tid til å fordampe, kan det sette seg i veggene. Da er det nesten umulig å bli kvitt det, sier Olsen.

Han kjenner også til flere ulykker som skyldes at fettet har lagt seg som et sleipt belegg over trapper og stiger.

– Det første du må gjøre, er å salte det. Da holder det seg lenger. Noen foretrekker også å gi det et raskt oppkok til 80 grader. Såkalt pasteurisering.

Deretter deler du fettet opp i små terninger på ca en kubikkcentimenter. Utover vinteren kan du så legge 5-10 terninger på fuglebrettet. I løpet av bare noen få månender kan du ha kvittet deg med alt sammen.

– Har du store menger fett, kan du også lage såpe av det. Det blir fine og personlige julegaver.