(foto: flickr.com/aktivioslo)

– Er det en redsel for ikke å bli elsket?

Etter store problemer på standplass i VM i Rupholding, har skiskytterlandslaget hentet inn mental hjelp. I dag ankom den freudianske psykologen Frida Gullestad VM-byen.

– Jeg er interessert i å finne ut hva disse bomskuddene er uttrykk for. Er det en redsel for ikke å bli elsket? Er det et rop om uforbeholden kjærlighet: Elsk meg for den jeg er, både når jeg går på ski og når jeg skyter, sier psykologen til 5080.no.

De første terapitimene starter allerede i kveld, og psykologen håper å kunne si noe mer om årsakene til problemene om en 5-10 år.

– Det er ikke sikkert at det er riktig for skiskytterne å bli bedre på standplass. Kanskje er bomskuddene et ubevisst ønske om å frigjøre seg fra sporten. Kanskje har de egentlig behov å gjøre noe helt annet?

Den erfarne psykologen roser grepene landslagsledelsen har gjort, og synes det er viktig at idrettsutøvere søker mental hjelp.

– Ved å gå tilbake til opplevelser i barndommen, kan alle utøvere få en bedre forståelse av hvorfor i helvete de forsaker venner, kjæreste, barn og utdannelse bare for å bli tildelt noen skarve medaljonger.