(foto: flickr.com/giopuo)
(foto: flickr.com/giopuo)

Savner ofring av okser.

Gudenes konge og gud for himmelen og torden, Zevs, slutter seg til rekken av kritikerne av de olympiske lekene i Vancouver.

– Jeg er enig i at det ikke er den sammen svungen over Olympiaden som det en gang var, sier han fra sitt hjemsted på toppen av Olympen.

Zevs forteller at han en gang i tiden pleide å se fram til de olympiske leker, men har sluttet å følge med de siste 100 årene.

– Det var kjekt med litt liv her på Olympen. Men nå, nå skal de jo reise jorden rundt for å konkurrere. Hva er galt Olympen? Var det godt nok for Chionis fra Sparta, er det mer enn godt nok for Petter Nordthug.

Spesielt savner Zevs tradisjonen med å ofre okser til ham.

– Jeg skjønner at de unge i dag ikke er like opptatt av å hedre gudene, men de kunne nå i det minste avsett 100 okser hvert fjerde år.

Mens lekene en gang i tiden luktet av blod og svette fra nakne mannskropper, lukter lekene i Vancouver bare kjemikalier, hevder Zevs. Han er ikke begeistret for de nye vinteridrettene.

– Denne trenden med å drive idrett i ulike snøhull rundt om i verden, har jeg ikke sansen for. Jeg kikket litt på han Hjallis, men har stort sett ikke brydd meg. Bob er en dårlig erstatning for hestevognløp, for å si det sånn. Selv om det hadde vært gøy å se en hest i bobtraseen, smiler gudekongen.

IOC-president Jaques Rogge sier han er kjent med kritikken fra Zevs, men at dette ikke vil få noen betydning.

– Vi har stor respekt for Zevs, og er takknemlige for at hans sønn Herkules startet de olympiske leker, men verden må gå videre, sier Rogge, og ønsker i samme omgang å rette en stor takk til guden som nå æres i Vancouver, Coca-Cola.