Skjermbilde 2014-06-25 kl. 15.40.37
(Skjermdump: nrk.no)

Helt rolig da han tisset på cornerflagget.

Uruguays stjernespiller, Luis Suarez, er igjen i søkelyset for å ha bitt en motstander. Nå viser imidlertid nye tv-bilder at Suarez kan ha blitt skremt av fyrverkeri.

– Bildene fra ESPN viser tydelig at Suarez skvetter til av at det sendes opp raketter utenfor stadion. Først forsøker han å gjemme seg og flykte fra situasjonen, før han i panikk biter Chiellini, forteller presidenten i det uruguayanske fotballforbundet, Wilmar Valdez.

De nye opplysningene kan være en formildende omstendighet for Liverpool-angriperen som nå risikerer utestengelse i 2 år (14 Suarez-år). Bildene fra indre bane viser nemlig en helt rolig Suarez, da han bare minutter tidligere, tisset på cornerflagget.

FIFA, som nå skal avgjøre hvilken straff spilleren skal få, sier i en uttalelse at de allerede har iverksatt tiltak for å forhindre fremtidig biting:

«Alle dommere blir utstyrt med en ny fløyte som lager lyder som bare kan høres av Luis Suarez. Denne lyden er så ubehagelig at spilleren øyeblikkelig vil slippe det han har i munnen.»

Suarez har forøvrig tidligere mottatt sanksjoner fra FIFA for å ha tigget ved bordet.