(foto: flickr.com/tittentem)
(foto: flickr.com/tittentem)

Saumfarer hoteller etter gratis nips.

Sporten i NRK har startet arbeidet med å samle inn skrot til alle sms-konkurransene som skal avholdes under fjernsynssendingene fra Vancouver-OL.

– For mange vil sms-konkurransene være høydepunktene under OL, men vi trenger å lokke folk til å delta med mye skrot, sier Pål Gordon Nilsen.

Nilsen har allerede flere lønnebladreflekser han fikk gratis på et OL-arrangement på McDonald’s, slik de to første OL-studioene er sikret.

– Utfordringen med OL er at det varer i 16 dager. Skal vi klare å finne elendige premier til alle dagene må vi henge i. Akkurat nå er f. eks. Anne Rimmen ute for å lure til seg karakteristiske penner fra mannlige canadiske journalister, sier Nielsen før han stolt viser fram en våtserviett han fikk på flyet.

Nielsen selv har smurt buksebeina inn med klistersmørning i håp om at noe canadisk skrot kan feste seg til dem.

– Det er en fordel at skrotet er tydelig canadisk, men det behøver ikke være det. Noen av premiene er prydet med NRK-logoen. I tredje sending planlegger vi f. eks. å gi vekk gamle NRK-viskelær og et brukt besøkspass fra selveste Marienlyst.

Hver morgen drar journalistene innom de store hotellene for å lete etter gratis bykart, pappkrus og små kaffemelkpakker formet som medaljer.

– Stemningen stod i taket da Olav Traaen her om dagen fant ut hvor lett det var å få tak i sånne ”Do not disturb”-skilt. Vi har nå planlagt en morsom sketsj hvor Liv Grete henger dette skiltet på døren når hun skal se på skiskyting i fred. Jeg er redd for at vi vil sprenge sentralbordet, humrer Nielsen mens han prøver å skrape et OL-klistremerke av en parkert drosje.

Følg 5080 på facebook og twitter.