(foto: flickr.com/Tor Atle Kleven)
(foto: flickr.com/Tor Atle Kleven)

Pappa kommenterer.

– Når ting ikke fungerer, må man prøve noe nytt, sier Petter Northug Jr. om hvorfor han nå oppretter et eget OL sponset av Coop.

Den norske langrensstjernen er overbevist om at et privat Northug-OL er det som skal til for å få tilbake motivasjonen.

– Jeg gjør dette for å få bedre styring over situasjonen. Da kan jeg lage et opplegg som er skreddersydd for meg og håndplukke både medhjelpere og motstanderne.

Det er foreløpig usikkert hvor i Trøndelag Northug-lekene vil bli avholdt, men skikongen røper allerede nå at alle distansene skal kommenteres av hans far.

– Pappa skal kommentere, ja. Og så skal han hjelpe litt til med skismøring og høytlesing på sengekanten. Det er viktig for meg å være omgitt av folk jeg kan stole på.

Utøverne skal bl.a. konkurrere i øvelser som sprint uten bakke, drittslenging og Northugs favorittdistanse: barneskirenn. Til tross for formsvikten, er han ikke i tvil om hvem som skal gå sisteetappen på stafetten for Norge.

– Jeg hører at Gunde Svan skal gå sisteetappe for svenskene. Jeg er sikker på at jeg har kapasitet til å slå ham i en spurt. Det gjelds bare å henge med inn på gårdstunet og bort til postkassen.

Lekene, som har mottoet «Sterkere, høyere og like billig som de billigste billigbutikkene», vil bli sendt i de lange reklamepausene på TV2. Coop-sjef Svein Fanebust er sikker på at arrangementet vil bli en suksess:

– Vi vet hva vi gjør. Da vi i fjor opprettet et eget lag for Petter, gikk det jo så bra at han gikk rett inn på landslaget, selv etter et langt sykdomsavbrekk. Nå skal vi skaffe ham gullmedaljer.