(skjermdump youtube.com)
(skjermdump youtube.com)

Drev med alle former for sykling.

Tidligere langrennsløper Erling Jevne tar nå endelig bladet fra munnen, etter blant annet å ha blitt mistenkeliggjort i dopingdokumentaren til SVTs Uppdrag granskning.

– Jeg var syklist i mange år. I perioden fra 1995 til 2005 brukte jeg både off road-, landeveis- og BMX-sykkel, sa en tydelig preget Jevne under en pressekonferanse i dag.

Jevne forteller at det var svært vanlig blant idrettsutøvere å sykle på 90-tallet.

– Alle gjorde det. Det er selvfølgelig ingen unnskyldning, men jeg var ung og jeg turte ikke stille spørsmål ved hva det var treneren ba meg komme meg fram på.

Skipresident Erik Røste benekter å ha hatt kjennskap til sykling blant norske utøvere, og hevder Skiforbundet har gjort alt de kan for å holde sporten ren.

– Vi har hele tiden vært veldig tydelige i vårt holdningsskapskapende arbeid ved å ta avstand fra sykling. Sykkel har ingenting med fair play å gjøre. Derfor har vi også et selvpålagt forbud mot spinning-hus i dette landet, sier Røste til 5080.no.

Mistankene mot Jevne kom allerede i 1998 da man fant sykkelutstyr på hotellrommet hans etter et V-cuprenn i Val di Fiemme. Røste, som da var landslagssjef, sa den gangen:

– Det stemmer at vi har funnet en, tydelig brukt, sykkelshorts på rommet til Erling. Vi har likevel ikke funnet noen ting som tyder på at han har brukt denne til å sykle med. Erling selv forklarer at shortsen kun har vært til medisinsk bruk, i og med at han har vært mye plaget med svette rundt kjønnsorganene.