(foto: flickr.com/stillingen)
(foto: flickr.com/stillingen)

– FIS må gjøre noe, mener bare nordmenn.

«Norge ødelegger langrennssporten», «Dreper Tour de Ski» og «Interessen er dalende» har den siste tiden vært overskrifter i ingen internasjonale aviser.

– Den norske dominansen vi nå ser i Tour de Ski er et problem. Vi må se på ordninger som kan løfte fram flere nasjoner, sier ingen spaltister som skriver på engelsk.

Den anerkjente, franske sportskommentatoren Daniel Mangeas driter også langt i om Norge dominerer i sporten de selv har funnet på. Når han blir kontaktet av 5080.no, har han ingen meninger om utviklingen av sporten.

At Ski-VM er i ferd med å bli Ski-NM er nemlig heftig debattert i ingen land utenom Norge.

– Land som Sveits og Italia er ikke i nærheten av å matche Norges budsjetter, skriver ikke sportskommentatorer i Sveits eller Italia. De er ikke bekymret for at den internasjonale interessen som aldri har vært der, skal synke.

– FIS må bestemme seg: skal langrenn være en internasjonal sport? sier bare nordmenn.

Til og med aktører som Guardian og New York Times har på lederplass aldri nevnt denne problemstillingen.

– Det norske Skiforbundet bør selv gå i bresjen for å fordele pengene på nye måter. Vi trenger ressurser her i landet hvis vi skal få opp interessen for sporten som ingen av oss er interesserte i, er det klare budskapet fra debattdeltageren på et Al-Jazeera-program som ikke finnes.