Skjermbilde 2015-02-02 kl. 00.53.55Trekker fram ekspertuttalelser om forsvaret.

Nordmannen Fredrik Bruvik (27) i Kristiansund gleder til nattens Super Bowl. Han har telt ned til kampen helt siden han så reklame for den på Viasat kl 22 i dag. Selv tør han nesten ikke tippe utfallet.

– Det blir nok utrolig jevnt. Der tror jeg ekspertene får rett, altså. Men skulle jeg tippe, tar jeg en råsjans og sier meg enig med flertallet av ekspertene: Seahawks vinner, sier han og legger til:

– Seahawks heter egentlig Seattle Seahawks. Hvis dere googler det, så ser dere det. Men man trenger altså bare å si Seahawks, forklarer Bruvik, og tipser om at hvis hvis man googler kan man også se fargene på draktene til lagene.

Den ungen kristiansunderen velger å trekke frem ekspertuttalsene om at forsvaret til Seahawks kan bli avgjørende, når han skal forklare hva som vil bli avgjørende.

– Og så har de noen store profiler på laget. De fleste i Norge har ikke hørt om dem, men i USA er de selvfølgelig kjempestore. Jeg er altså fullstendig enig med den Dagblad-artikkelen som beskriver dem som kjempestore profiler, analyserer han.

Bruvik mener det er store forskjeller på måten nordmenn og amerikanere forholder seg til Super Bowl på.

– I USA står hele landet stille. Det er ingen som sover under Super Bowl i USA. Dét er en norsk tradisjon, og jeg tror kanskje vi har noe å lære av amerikanerne på det punktet.

En av Bruviks mange kjepphester, som han liker å trekke fram når det er Super Bowl, er at amerikansk fotball faktisk ikke er så kjedelig.

– Super Bowl er jo en enorm begivenhet. Jeg tror ikke nordmenn flest fatter hvor stort det er. Og det hadde det aldri vært hvis det var kjedelig. I tillegg er så mye rundt. Jeg tenker på reklamene og maten og masse annet kulturelt man kan lese om.