(flickr.com/tollaksen)
(flickr.com/tollaksen)

– Vil få det samme resultatet uansett.

Økonomi blir en stadig viktigere faktor i norsk fotball, og nå vil Norges Fotballforbund (NFF) ta konsekvensene av dette:

– Det er like greit å bare avgjøre det hele med et slag monopol. Det er en enklere og mye mer konstadseffektiv måte å skape samme resultater på, sier NFF-president Sondre Kåfjord.

Kåfjord trekker fram at dette i realiteten vil være ganske likt dagens situasjon, hvor den økonomisk best drevne klubben (Rosenborg) vinner, og den dårligst styrte (Lyn) rykker ned.

Forslaget har så langt bare fått positive tilbakemeldinger fra fotballmiljøet. En talsmann for norske supportere sier i en kommentar:

– Det skal bli godt å slippe å gå på alle de dølle kampene. Helgene kan heller brukes fornuftig; til å se skikkelige Premier League-kamper.

Også spillerne skal være fornøyde. Steffen Iversen sier til 5080posten at han alltid har syntes det er lagt for mye vekt på trening, og at han nå kan bruke mer tid på å gjøre trønderting. Han understreker at det er en forutsetning at Monopol kan spilles på Playstation.

Den nye ordningen gjør at FC Lyn ser lys i enden av tunnelen, og håper på å finansiere neste års utgifter ved å passere start flere ganger.

– Det er uansett mye bedre å investere i hoteller enn dyre stadionanlegg. Spesielt hvis man eier hoteller hvor alle som beveger seg på eiendommen må betale mange hundre kroner, sier Lyn-direktør Erik Langerud.

Eli Landsem, landslagstrener for kvinnelandslaget, er redd for at omleggingen skal omfatte kvinnefotballen:

– Økonomi bør ikke være avgjørende for sportslige resultater. Vi jobber i stedet med å få i stand en overgang til stigespill. Da kan vi kanskje få spille cupfinalen på Ullevål. Ullevål Hageby, altså.