(Skjermdump nrk.no)
(Skjermdump nrk.no)

– Må bare legge det bak seg og nullstille.

Onsdag smalt nyheten om at Norges største, kvinnelige langrennsstjerne er ute i minst ni månender: Marit Bjørgen har nemlig fått kåt-samboer-syndrom.

– Det er ennå for tidlig å si når hun kan være tilbake, men normalt skal hun være frisk igjen etter ni måneder, sier landslagslege Fredrik Bendiksen til 5080.no.

Kåt-samboer-syndromet gjør at Bjørgen ikke kan trene for fullt denne vinteren, og at hun trenger mye hvile og en kjæreste som sier at hun ser like vakker ut som før.

– Som regel går dette over av seg selv. I noen få tilfeller må vi inn og operere, men det er sjelden.

Sportskommentator i VG, Truls Dæhlie, tror Marit Bjørgen kan komme tilbake i verdenstoppen igjen hvis hun har den rette innstillingen.

– Klart at situasjonen er alvorlig med tanke på VM i 2016. Men når dette er over, må hun bare legge det bak seg og nullstille. Det er altfor mange som mister fokus etter slike hendelser. Når du først har mistet fokus, blir det vanskelig å finne det igjen, siden det er så lite og likner på vanlig småstein.

Han frykter ikke at møtet med den kåte samboeren vil bli skjebnesvangert for Bjørgen.

– Nei, jeg håper ikke det. Marit har så mange flinke folk rundt seg som kan passe på at hun ikke blir påvirket av utenomsportslige forhold.