Må være lov å diskutere hvorfor Quinn har så kort hår, mener nordmann (foto:Jamie Smed/wikimedia.org)

Fredag ble den canadiske fotballspilleren Quinn den første transpersonen som har vunnet en OL-medalje. Dette har skapt mye oppmerksomhet blant menn som aldri før har vært interssert i  kvinnefotball.

– Jeg synes bare det burde gå an å snakke om det, sier Tor-Erik Ølberg daglig til flere av sine venner.

– Han var egentlig aldri interessert i fotball tidligere, i alle fall ikke kvinnefotball, men nå vil han altså diskutere det hele tiden, forteller en kilde altfor nært Ølberg.

Lei av å diskutere

Omgangskretsen til den engasjerte mannen har etter hvert begynt å gå lei av å diskutere kjønn og idrett.

– Han sier han bare vil snakke om det, men han er ikke villig til å høre på andre synspunkter. Da avbryter han bare med å nevne Joe Rogan, Jordan Peterson og kalle oss «cucks».

Interessert i vektløfting

Vennene kan også opplyse om at Ølberg har fulgt nøye med på vektløfting i OL etter at transpersonen Laurel Hubbard fikk lov å delta i kvinneklassen. 

– Vi må kunne spørre om det var rettferdig mot de mange glimrende utøverne som deltok i den tyngste vektklassen, sier Ølberg.

– Både Li Wenwen, Emily Cambell og Sarah Robles hadde kanskje fortjent bedre enn å vinne medaljer i konkurranse med en biologisk mann. Det må det være lov å tenke høyt rundt akkurat det.

Vil bare diskutere

Han presiserer at han på ingen måte har noe mot transpersoner, men bare interessert i å prate om temaet.

– Man kan ikke snakke om noen ting for tiden. Hva er problemet med å diskutere det? Hva skjer med ytringsfriheten? 

– Hør, jeg er ingen lege. Jeg er hverken vektløfter, idrettsinteressert, OL-fan, forsker eller en del av LGBT-samfunnet. Men likevel vil jeg altså snakke om dette med alle som vil høre på. Men ingen vil det! Det kaller jeg mangel på inkludering.