364px-Magnus_Carlsen_(2012)Skilte seg tidlig ut fra de andre nerdene.

22-årige Magnus Carlsen landet i India i dag for å spille om tittelen Verdens største nerd. Unggutten er allerede ranket som tidenes største nerd, men har ennå ikke hatt muligheten til å kjempe om den gjeveste tittelen.

– Han er helt unik. Jeg tror ikke folk i Norge skjønner hvor stor nerd han er, sier sportskommentator i VG, Truls Dæhlie.

Allerede fra Carlsen var ganske ung, skilte han seg ut fra de andre nerdene. Han fikk sitt internasjonale gjennombrudd som nerd nesten før de fleste barn begynner å bruke ordet nerd om sine klassekamerater.

– Som 13-åring fikk en hel verden se hvilken nerd som bodde i Magnus Carlsen. Da holdt han på å slå Garry Kasparov, den høyest rankete nerden i verden. Dessuten foretrakk han å reise rundt med pappaen sin, fremfor å være med folk på sin egen alder.

Carlsen har gått på nerdegymnas i Norge, hvor han ble trent av Norges største brillenerd, Simen Agdestein. Treneren mener verdenseneren har betydd enormt mye for nerdemiljøet i Norge:

–  Du ser det på hele ham. Når han intervjues på tv og er på photoshoot for G-star – han er en kjempenerd. Over hele verden sitter det tusenvis av unge gutter som skulle ønske de kunne gitt ham buksevann, forsikrer Agdestein.

– Skulle han bli verdens største nerd, vil det bli ellevilt til neste år når Tromsø arrangerer Nerde-OL. Hvem vet, kanskje det er noen heldige unge mennesker som da får muligheten til å skylle gymtøyet hans ned i do?