Firiidrettstrener i Øvrevoll i Bærum, Øyvind Øvrebotn, har fulgt NRKs Paralympics-sendinger denne uken, og er svært skuffet over hva han har sett. – Jeg skjønnner ærlig talt ikke grunnen til alt dette fuzzet med parlympics. Jeg hadde forventet et nytt OL, men dette var jo helt bånn i bøtta.

Idrettslederen er kritisk til koblingen mellom OL og Paralympics. – Her fremstilles det som om funskjonshemmede kan gjøre alt det andre mennesker kan, ved at de får sin egen olympiade. Men alle som har drevet litt med idrett kan jo se at disse utøverne holder et langt lavere nivå enn OL-utøverne.

Dessuten synes den kritiske bæringen at underholdningsverdien er mye lavere. – Noe av det jeg liker best med OL, er de billedmontasjene med morsom musikk hvor utøverne faller eller dummer seg ut. Jeg har ikke sett en eneste av de montasjene under Paralympics. Med andre ord: Jeg etterlyser mer idrettsglede.

Øvrebotn erkjenner likevel at det ikke er rettferdig å sammenlikne OL med Paralympics. – Men jeg klarer bare ikke la være, sier han når han får tenkt seg litt om. – Jeg synes f. eks. at det er alt for få dopingskandaler. Alle ordentlige sporter plages av sykt sterke pengeinteresser som fører til dopingbruk, avslutter Øyvind Øvrebotn.