(foto: flickr.com/foreignoffice)
(foto: flickr.com/foreignoffice)

Vil ha veikart mot hands.

Irlands justisminister, Dermot Ahern, ber i en tv-opptreden verdenssamfunnet om hjelp.

– Vi ber om at dere får øynene opp for det som er i ferd med å skje her i Irland. Både sikkerhetsrådet, NATO og EU, men også millioner av tv-seere som var vitne til Henrys hands. Vi skulle så gjerne kommet til VM, skjønner dere, sier Ahern til CNN.

Ahern frykter store konsekvenser om det ender slik at Frankrike kommer VM på bekostning av Irland.

– Det vil være svært ødeleggende for et land som har en kort tradisjon for å spille i store mesterskap. Jeg er stygt redd for at vi risikerer en ny utvandringsstrøm til USA.

Den store irsk-ættede befolkningen i USA har det siste døgnet forsøkt å legge press på sin president Barack Obama til ta å opp spørsmål om fair play i sitt neste møte med Frankrikes president Nicolas Sarkozy. Håpet er at Obama, i spann med EU, kan utarbeide et nytt veikart mot hands.

Gruppen U2 varsler at de er på vei i studio for å spille inn en singel hvor inntektene fra salget skal gå uavkortet til kampen mot hands.

– «No hands» handler om hvor fryktelig det er å bruke hånden i fotball, men også en del om at Frankrike burde vært avblåst for offside et par ganger, og at det ble lagt til for lite tid, sier Bono som vil kaste seg inn i kampen for å utrydde hands innen 2018.

– Verdens ledere bør sette seg ned og forplikte seg til å redusere antall hands. Vi er ikke tjent med at Irland blir stående utenfor enda et mesterskap, tordner The Egde.