oppvask– Snur hver blodverdi.

Til tross for at russerne har brukt store pengesummer på utøvernes forberedelser, har medaljene uteblitt så langt i de olympiske leker. Den magre russiske medaljefangsten er bakgrunnen for krisemøtet som i dag ble avholdt i den russiske dopbua.

– Jeg synes det har vært en god prat, et realt oppvaskmøte hvor alle har fått komme til orde. Vi har snudd hver blodverdi for å forstå hva som har gått galt, sier lederen for de russiske doperne, Boris Stolypin.

Forklaringen kan, ifølge Stolypin, ikke ligge i været, som til nå har vært glimrende.

– Forholdene har vært enkle og burde ikke bydd på problemer for doperne. Likevel har vi altså ikke truffet helt med valg av doping. Dessuten må jeg understreke at det til syvende og sist er utøvernes ansvar å velge riktig preparat.

Under oppvaskmøtet, som fant sted på langrennsarenaen Laura, klarte man heller ikke å finne andre uregelmessigheter.

– På forhånd fryktet mange at det milde været kunne gi is i bloddopingen, men vi har fått bragt på det rene at dette ikke har skjedd.

Enkelte kilder som 5080.no har snakket med, har uttrykt bekymring for manglene doping blant doperne. Som en sa: «Kjeden er ikke sterkere enn det minst dopete leddet».

Kommentatorer i Russland, et land med en lang dopinghistorie, frykter at de meritterte doperne har blitt mette av suksess og dermed ikke har klart å følge med uvtiklingen innen internasjonal doping. Dét er imidertid ikke  Stolypin bekymret for.

– Det kan være tilfeldigheter som gjør at vi ikke har tatt medaljer. Nå skal vi alle brette opp ermene og gjøre en skikkelig innsats i resten av mesterskapet. For et land som Russland holder det ikke med heder og ære, vi trenger heder og medaljer.