Høgmo vil inspirere spillerne til å hente frem fokuskrefter de ikke visste de hadde (foto: flickr.com/tromsarbeiderparti)
Høgmo vil inspirere spillerne til å hente frem fokuskrefter de ikke visste de hadde (foto: flickr.com/tromsarbeiderparti)

– Krever tøffere utfordringer enn tidligere.

Norges landslagssjef Per-Mathias Høgmo er svært offensiv før fredagens møte med Slovenia. Nøkkelen til et godt resutat, tror Høgmo, er å få spillerne til å overkomme noen mentale barrierer.

– Det handler om fokus, om flyt i forhold til fokusferdigheter og om å optimalisere balansen i den bakre firerens mentale totalsituasjon, forklarer han.

Den nye sjefen mener det blir viktig å kunne holde siktefokus, men samtidig ikke glemme det brede fokuset ved å zoome inn på det store bildet.

– Derfor henter jeg impulser utenfra for å utfordre alle fokussider av spillerne. I dag har spillerne fått en tøff utfordring: Hver og en skal stå opp foran prestasjonsgruppa og analysere et av utsagnene til optimaliserings-guru Per-Mathias Høgmo.

Høgmo, som tidligere har benyttet seg av diktanalyse, mener denne kampen krever tøffere utfordringer enn f.eks. diktene til Hans Børli.

– «You got to think high to rise», og nå skal vi tenke høyere enn noen gang. Kamara har fått i oppgave å analysere et sitat om flyt i forhold til totalsituasjonen, Storflor har fått et sitat om hvor viktig det er å få fokus inn, mens veteranen Tom Høgli skal analysere historien fra Gratangen kommunestyre.

Den største utfordringen, har imidlertid kaptein Brede Hangeland fått.

– Brede skal tolke et Høgmo-sitat fra januar i år: «Det blir ingen trenerjobber med det første». Dette er den ultimate tolkningsnøtt, siden vi vet at Høgmo sa ja til to trenerjobber i månedene som fulgte.  Kan det være at han bare beskrev en følelse, eller så ikke Høgmo på disse jobbene som trenerjobber, men heller som optimaliseringskall for å øke prestasjonsflyten? undrer Høgmo.