(Foto: Norwegian Seafood Council/Kilian Munch )
(Foto: Norwegian Seafood Council/Kilian Munch )

Vil invitere Bjørgen over til den mørke siden.

IOCs utsending blant menneskene, Gerhard Heiberg, forsikrer OL-imperiet om at han nå har kontroll på det mye omtalte utbruddet av medmenneskelighet undet Sotsji-OL.

«Det virker som det roer seg nå. Utbruddet er under kontroll, og ser ikke ut til å spre seg til andre deler av solsystemet. Min vurdering er at det ikke vil være behov for å sprenge denne planeten», skriver Heiberg i et internt IOC-notat.

Heiberg legger videre vekt på at han har fått forklart langrennsløper Marit Bjørgen, at bruken av den svarte ringen rundt armen har skapt økt oppmerksomhet fra det onde øyet.

«Jeg tror hun forstår de olympiske idealer, og at følerisk sorg ikke er forenelig med homovold og korrupsjon.»

Overfor 5080.no, sier Gerhard Heiberg at IOC er opptatt av sitt omdømme.

– IOC vil veldig gjerne vise et menneskelig ansikt. Du vet, et sånt med to øyne og smil, som dere mennesker liker så godt.

Han vedgår at IOC nok var i overkant firkantet i tolkningen av de norske langrennsjentenes markering.

– Selv om det står i charteret at idrett ikke skal blandes med menneskelighet, burde IOC tolket dette sørgebåndet som noe annet enn en markering av menneskelige følelser, puster han tungt bak den nøttebrune masken.

 I det interne notatet til IOC, anbefaler Heiberg faktisk Bjørgen som et fremtidig IOC-medlem.

«Kraften er sterk hos henne. Vi bør vise henne hvilke store ting hun kan utrette hos oss, og invitere henne over til den mørke siden. Jeg er tross alt hennes far.»