Nok en gang taper vi fordi vi ikke er mentalt sterke nok, sier Åge Hareide. Han understreker at det er hans ansvar alene at gruppen er sterkt nok mentalt utrustet.

– Før kampen gikk jeg flere ganger ut i media og fortalte at vi måtte vinne. Det så dessverre ikke ut til å ha vært nok, sukker Hareide.

Mange vegrer seg for å bruke ord som ”må” for å motivere idrettsutøvere. Grunnen er frykten for å skape et for stort press på utøverne, noe som kan hemme deres prestasjoner. Landslagssjefen fnyser av dette: – Legger du sterkt nok trykk på ”må”, er det ingenting som er mer effektivt, slår han fast.

Det var også på dette punktet at det sviktet, i følge Hareide. – Det er svært viktig at å-en i ”må”, begynner som en svak rumling i magen. Deretter skal den tilta i styrke mens den klatrer opp i brystet, gjennom halsen og til slutt bykser frem mellom lepppene som en møretiger. Sånn: måååÅÅÅÅÅ!!! roper Hareide. – Det er lett for at en kan slurve litt i en slik avansert prosess, og det var nok det jeg gjorde denne gang, innrømmer han.

Landslagssjefen bedyrer at han har gjort grep som vil forhindre liknende feiltrinn i fremtiden. – Jeg har gått til innkjøp av hornsalt. En sniff av det, og møretigeren er løs i meg, sier han med et blunk