(foto: flickr.com/gamethyme)
(foto: flickr.com/gamethyme)

– Hovedingrediensene er flikker, lange dribleraid, tunneller, sykkelspark, volleys, hælspark og brassespark, sier den lokale fotballtreneren, mens han samler inn kjeglene etter siste trening. – I fotball handler det om å overraske med taktikken, og hva er vel mer uventet enn hælspark og brassespark? spør mannen bak den nye taktikken retorisk.

Fotballtreneren ønsker å være anonym for å gjøre overraskelsesmomentet så stort som mulig, men røper at laget spiller i de lavere divisjoner (8. div. Red. anm.) i Oslo-området. Idéen skal ha kommet til ham da han spilte FIFA 09 på spillkonsollen Sony Playstation sammen med sin 8 år gamle sønn.

– Vi er ikke de første som benytter oss av disse elementene, men vi er de første som rendyrker dem så sterkt, sier treneren, og innrømmer at det er litt rart at ingen har kommet på dette tidligere.

Den anonyme treneren hevder at han blåser i om publikum liker taktikken eller ikke, det viktigste er å vinne. Selv har han andre bekymringer: – Vi skulle gjerne ha trent mer på taktikken før serierstart. Til nå har vi bare såvidt rukket å gå gjennom den på tavlen, fordi jeg kom på taktikken i forrige uke, men jeg har en god følelse, sier han selvsikkert, og legger til: – Hvem vet, om fem år spiller kanskje alle som oss? Det håper jeg, for jeg har tatt patent på taktikken, og skylder masse penger.