TV2 ber også spillerne vise moderasjon før pause (foto: flickr.com/bringsverd)

Vil ikke ha mer enn ett mål før pause.

Etter en målrik Tippeliga-åpning krever TV2-sporten endringer.

– Vi strekker allerede strikken langt nok ved å avse 2 minutter av pausen til høydepunkter. Vi har rett og slett ikke tid til å vise mer enn en scoring før vi må til reklame igjen, sier sportsredaktør Vegar Jansen Hagen.

Nå ber kanalen NFF om å innføre en grense på maksimum ett mål før pause, slik at fotballavbrekkene ikke går utover reklamesendingene.

– Jeg vil gjerne minne om at de to pauseminuttene som ikke inneholder reklame også skal inneholde 30 sekunders vignetter, kvikke kommentater fra våre journalister og informasjon om hvem som sponser kampen, fortsetter Hagen.

Ifølge NFF foreslo TV2 for to uker siden et totalforbud mot scoringer før pause. Forslaget ble tilbakevist av fotballforbundet med begrunnelsen at det da ikke ville være særlig vits å spille en førsteomgang.

Informasjonssjef i TV2, Svein Graff, er imidlertid åpen for endringer:

– Én løsning kan være å tillate scoringer i første omgang, men at disse scoringene bare vises på dyre betalkananler. På denne måten får vi to gode produkter: Et for dem som er spesielt interesserte i 1. omgang, og et for dem som ikke har råd til å være interessert i 1. omgang.