(skjermdump: youtube/PES2016)
(skjermdump: youtube/PES2016)

Vær klar til fotballfesten!

EM i fotball sparkes i gang på fredag. Er du en av dem som planlegger å følge mesterskapet på fjernsynet i sommer? Vi forteller deg hvordan:

  1. Finn fjernkontrollen. Hvis du ikke ser den umiddlelbart, kan det hende at den ligger under en avis eller en pute i sofaen.
  1. Skru på fjernsynet. Dette gjør du ved hjelp av fjernkontrollen. Hvis du ikke husker hvilken knapp du skal trykke på for å slå det på, må du prøve deg fram. Du finner knappen til slutt.
  1. Skift til riktig kanal. Hvis tv-en ikke viser den kanalen som kampen går på, må du trykke på fjernkontrollen for å skifte til den kanalen som kampen går på. Husk at du ikke kan se kampen på andre kanaler enn de som viser kampen. Informasjon om hvilke kanaler som viser kampene, samt sendetidspunkt, finner du i aviser, på internett og kanalmenyen på kanalboksen. Ha også i mente at noen fjernsyn krever at du bruker en annen fjernkontroll for å skru fjernsynet på, enn den du bruker for å skifte kanal. (Finner du ikke fjernkontrollen som skifter kanal, les punkt 1.)
  1.  Se på skjermen. Vend hodet slik at øynene peker i retning tv-skjermen. Se på det som vises.
  1. Hold øynene åpne gjennom hele kampen.

Skulle ingenting av dette fungere, sjekk om strømmen er koblet i fjernsynsapparatet og batteriene i fjernkontrollen virker. Er strømmen koblet i og batteriene fungerer, sjekk hunden din. Er det en hund som viser deg hvor du skal gå, er du mest sannsynlig blind. Da kan du ikke se EM på TV i sommer eller lese denne artikkelen.