(Foto: flickr.com/Carlo Rivero)
(Foto: flickr.com/Carlo Rivero)

Overbelastet i kampen mot Island.

Resten av EM står i fare for portugiseren Cristiano Ronaldo. Superstjernen måtte avbryte treningen onsdag formiddag da plutselig rullet rundt i flere minutter og holdt seg til ansiktet.

– Han så fin ut da han gikk utpå treningsfeltet og grein og okket seg som han pleier. Likevel  kjente han raskt smerter i en muskel i tårekanalene, forteller landslagslege João Aroso, som omtaler skaden som en belastningsskade.

Real Madrid-profilen fikk beskjed om å avbryte treningen og ta det med ro. Tirsdagens kamp skal være den direkte årsaken til Ronaldos skade.

– Kampen mot Island var en stor påkjenning for grinemusklene til Ronaldo. Det var konstant sutring i kampens 90 minutter, i pausen og videre utover kvelden. Han fortalte at han også kjente seg støl i neserynkemuskulaturen og i underleppen.

Nå skal Ronaldo bare hvile og unngå syting, himling med øynene og ironisk klapping for å bli klar så fort som mulig igjen.

– Babyfakter er en stor del av spillet hans. Hvis han ikke kan utføre dem, er han bare en vanlig landslagsspiller. Derfor flyr vi ham nå til det nyåpnede Ronaldo-museet i Lisboa hvor han kan lade opp nykkelageret.

Det portugisiske fotballforbudet har også oppmuntret alle landets mødre til å sende pakker med Ronaldos favorittmat og dulle og degge mest mulig med ham mens han er i Portugal.

– Vi er avhengige av å få ham 100% bortskjemt igjen, slik at han kan fortsette å skjemme oss ut.