(Foto: Kjetil Ree, Wikipedia)
(Foto: Kjetil Ree, Wikipedia)

Advarer likevel mot å ta av etter Portugal.

Landslagssjef Per-Mathias Høgmo har brukt mye tid på å ta vare på selvtilliten i spillergruppa fram mot Island-kampen.

– Vi gjennomførte en svært god prestasjon mot Portugal som vi skal ta med oss inn i denne kampen her. Spiller vi på det nivået vi vet vi kan, ser jeg ikke bort fra at vi kan tape med tre mål for Island også, sier en svært offensiv Høgmo til 5080.no.

Han mener Norge har bevist at de kan spille 0-3 mot hvem som helst. Samtidig advarer landslagssjefen mot å ta av etter Portugal-kampen.

– Skal vi gjøre en god prestasjon, må vi må nullstille prestasjonsgruppen. Kampen mot Island blir ikke lett bare fordi vi tapte 0-3 for Portugal.

Taktikken er allerede lagt, og Norge skal gå i strupen på islendingene de første minuttene på Ullevål:.

– Vi satser på en tidlig god prestasjon. Klarer vi det, og det står 0-3 tidlig i kamen, skal vi ikke legge oss bakpå og ri på den gode prestasjonen. Vi skal male på videre. Spissene på Island skal få nok å gjøre, lover Høgmo.

For at Norge skal vinne «mini-EM», som Høgmo kaller kampene mot Portugal, Island og Belgia, er det avgjørende at spillerne ikke fokuserer på sluttresultatet i turneringen. De må ta hver kamp av gangen og tenke på dem som mini-mini-EM-er.

– Vi skal legge bort jåleriet, og gjøre alt for å gjennomføre en god prestasjon. Du vet, i fotball deles det ikke ut stilkarakterer eller poeng.