Nå er det slutt for dommere som er gift med Kjell. (foto:http://www.flickr.com/anders-vindegg)

– Skal ikke kunne stille spørsmål ved deres dømmekraft.

Du har sikkert hørt det: Fotballsupportere som synger «Do-mme-ren er homoseksuell!». Nå vil Norges fotballforbund ha en slutt på homohetsen.

– Det er litt rart at så mange homofile søker seg til jobben som dommer. Spesielt når de vet at legningen deres kan bli brukt mot dem hvis de f.eks. skulle fatte en uheldig avgjørelse, sier informasjonssjef i NFF, Svein Graff, til 5080.no.

Han mener dommerne lever av troverdighet.

– Det er særlig viktig for en dommer at det ikke finnes noe ved ham som gjør at man kan stille spørsmål ved hans dømmekraft.

Tidligere har NFF bare oppfordret i stillingsannonsene om at heterofile skal søke, nå skal forbundet kvotere inn denne gruppen.

– I de nye ansettelsesvilkårene våre heter det at hvis vi står mellom en godt kvalifisert dommer som er utpekt som homofil av supporterne, og en uerfaren heterofil dommer, skal vi velge den heterofile.

Norsk supporterunion er kritisk til kvoteringen, og peker på at man ikke har noen tradisjon i Norge for heterofile dommere.

– Dessuten har homofile dommere en samlende funksjon. Vi supportere er uenige om mangt, men vi kan alle samles om at dommeren er homoseksuell. Og at han ikke vet det selv. Og at kona heter Kjell.