(foto: flickr.com/corscri)

Tror ikke lenger han er Norges Beckham.

Roma-spiller John Arne Riise ble kjørt direkte til Ullevål sykehus da han på gårsdagens landslagstrening pådro seg en kraftig hjernerystelse. Etter å ha undersøkt landslagsspilleren er landslagstrenerens konklusjon:

–  John Arne gjennomgikk flere tester, både IQ-tester og tester av sosial intelligens, og resultatene er hans beste noensinne. Det kan se ut som det har blitt banket litt vett inn i skallen på ham, sier landslagslege Thor Einar Andersen til 5080posten.

Ifølge Andersen lever ikke lenger Riise i den tro at han er Norges David Beckham.

– Han erkjenner at han er en vanlig gutt fra Ålesund, med den sex-appealen som det medfører, og han forstår nå at han er en middels europeisk fotballspiller. Viktigst er kanskje likevel at han innser at man ikke er kul bare fordi man spiller fotball.

Det kan likevel se ut som om Riise er iferd med å bli en trendsetter. Kjendiser fra hele Norge har meldt sin interesse for «Riise-kuren».

Hovedpersonene i VGs nye tv-serie Oslo Girls, Petter Nordthug Jr. og skaperne av Desken på NRK3 har alle tatt kontakt med Odd-spiller Espen Ruud som iverksatte Riises forvandling. Desperate etter å få opp IQ-nivået, ønsker de en tilsvarende behandling som Riise fikk.

Landslagslegen advarer likevel om at vi ikke kan vite noe om langtidsvirkningene av skaden.

– Han har hatt en positiv utvikling, men vi har ingen garantier mot at han står på tv om en uke og flekser de bleike musklene sine.

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.