(Flickr.com/tromsarbeiderparti)
– Norge kommer til EM hvis troen vil, tror Høgmo. (Flickr.com/tromsarbeiderparti)

– Tror det var fantatisk stemning.

Etter tapet for Italia i går, er landslagssjef Per-Mathias Høgmo tindrende klar på hva som kreves av laget i tiden framover:

– Det handler om å tro. Troen er fundamental i alle yrker. Uansett om du er fotballtrener, idrettspsykolog eller prest, må man tro på det man holder på med. Vi må våge å tro på at det vi gjør er riktig, og at vi vant over Italia i går, forteller en offensiv Høgmo til 5080.no.

Han har ingen planer om å grave seg ned etter nok et tap, og tror Norge vant 3-1 etter en kamp med mange sjanser og avansert angrepsspill av Nye Norge.

– Hvis vi ikke beholdt troen på at vi vant, ville vi aldri vunnet.  Jeg tror at i moderne fotball kommer troen til å bli stadig viktigere, forklarer han, og legger til:

– Det er stor forskjell på å det å vite og å tro. Vite kan du gjøre i kjerka.

Støtten fra triubenen var utslagsgivende for resultatet, tror Høgmø, og roser publikums innsats.

– Jeg tror stemningen var bedre enn på hvilken som helst Premier League-kamp. Det virker som publikum virkelig har troen på oss.

Landslagssjefen benekter at han har mistet troen på troen som det viktigste virkemiddelet for en fotballtrener.

– Jeg må tro på at troen er viktig. Hvis jeg er det minste i tvil, vil det gå utover troverdigheten når jeg skal få spillergruppa til å tro på det vi tror på. Hvordan tror du ellers at jeg kan smile så selvtilfreds hele tiden? Tror du det er fordi jeg går rundt og tror på det som står på resultattavlen?