INSPIRERT AV NSB: – Vi kjører litt saktere enn mulig for å kunne kjøre inn eventuelle forsinkelser, sier Andresen (flickr.com/alexao)

– Lur taktikk er for dumt.

Vålerenga ventet til det gjensto fem minutter av kveldens kamp før de valgte å slå lange baller opp på hodet til en angriper.

– Vår taktikk er alltid å vente i lengste med å gjøre et skikkelig forsøk på å score. Det er ingen vits å spille effektiv fotball hvis du ikke plutselig oppdager at du holder på å tape, sier VIF-trener Martin Andresen til 5080.no.

Laget har i lang tid vært klar over at lange baller mot en høy spiss skaper mest farligheter foran mål, men det har aldri falt inn Andresen å spille slik fra første minutt.

– Vi prøver først å gjøre det tungvint. Da virker vi mye lurere enn de barbarene som poler høye baller hele kampen. Men står vi i fare for å tape, blir vi tuvnget til å velge den lureste taktikken, nemlig å pole høye baller.

Vålerenga-treneren synes det trist at slike taktiske vurderinger ikke finnes i andre sporter enn fotball, og irriterer seg over sprintere som alltid velger korteste vei til mål.

– Det blir for kjedelig. De må erkjenne at de er i underholdningsbransjen, og bør variere løpemønsteret sitt mye mer. Usain Bolt hadde blitt mye mer populær om han hadde ventet med å løpe rett fram til de siste ti meterne – når det egentlig er for sent.