Skjermbilde 2016-07-06 kl. 21.47.58
Italias tropp har heldigvis alt sitt på det tørre.(flickr.com/nazionalecalcio)

– Klart brudd på regelverk.

Fotball-EM i Frankrike er rystet av nye avsløringer om det skal vær en fremtredende spiller i den franske troppen.

– Vi har fått opplysninger om at en av de franske spillerne har spilt hele mesterskapet uten tatovering, sier talsmann for UEFAs disiplinærkomité Bernt Schüssler.

– Dette er et klart brudd på UEFAs regelverk som krever at alle spillere skal ha godt synlige tatoveringer. Spilleren vil bli tildelt 10 kampers karantene, samt et abonnement på Tattoo Magazine.

Etter det 5080.no kjenner til, skal franskmannen ha vært avslørt av tv-bilder etter kvartffinalen mot Island. Flere kommentatorer mener episoden taler for mer bruk av videodømming.

– Det går så fort i dagens fotball. For en dommer kan det være nesten umulig å se om det er en tatovering eller et symbol barbert inn håret, ifølge Ian McCollins i The Guardian.

Det franske fotballforbundet har anket avgjørelsen, men få forventer at den vil vinne fram. Ifølge 5080.nos fotballekspert Walter Oslen blir reglene strengt håndhevet.

– Hvis tv-bildene viser manglende tatovering, er det ikke mye man kan gjøre. Eneste formildende omstendighet er å ha stort skjegg, men det er sjelden at skjegg ikke vises på de samme bildene som UEFA allerede har gransket.