(foto: flickr.com/takleven)

Har gitt Solskjær det ekstra løftet som trengs.

I går ble det avgjort: Molde FK, med Ole Gunnar Solskjær ved roret, ble for andre år på rad seriemester i Norge. Enhver ligamester er avhengig av en trener som Solskjær med vinnerkultur, profesjonalitet og lederegenskaper.

Men gode trenere må også å være omgitt av et solid apparat. Solskjær er helt avhengig av materialforvaltere, investorer og 11 spillere (i alle fall 7 som er minumum for å starte kampen) for å nå toppen. Alt dette har han fått i Molde. Uten spillere, er vår påstand at Solskjær hadde vært en middelhavsfarer.

Vi må huske på at spillerne er trenerens ansikt ute på banen. Han trenger spisser som kan score målene han krever, og keepere som redder straffene han ber om. For ikke å glemme teknikere som kan iverksette de fintene som må til for å overliste motstanderne. Det er slike typer som har gitt kristiansunderen det ekstra løftet han trengte for å vinne serien to år på rad.

Bare se på trenere som Mourinho, Ferguson og Mancini: Alle har de spillere på et veldig høyt nivå. Bak enhver stor trener står det nemlig alltid 11 spillere. Pluss innbyttere som kan komme innpå hvis noen av spillerne blir skadet, eller er ute av form.

Vi gratulerer Solskjær med gullet, men mener samtidig at også spillerne fortjener hver sin gratulasjon. Det fortjener de for å ha fulgt trenerens vinnerkultur til punkt og prikke.