(foto: flickr.com/noreg)

Ekstremt skuffet.

Det stabile sommerværet har lagt en demper på Ekstremsportveko 2010. Ekstremgeneral Magrethe Alm forklarer:

– Alt dette klimasnakket har skapt en viss forventing. Festivalen blir bare mer og mer ekstrem, og da er det mange som er ekstremt skuffet over at klimaet ikke følger etter, sier Alm.

Ekstreme skift mellom ekstrem kulde, ekstrem varme og ekstrem nedbør hadde skapt en ekstremt god ramme rund Ekstremsportveko, tror hun.

– Det som var ekstremt i fjor, er ikke ekstremt i år. Vi bør tenke på om vi skal flytte til mer ekstreme værområder som f. eks. Nordkapp.

De ekstremt brautende festivaldeltakerne blir ekstremt slappe i den varme sommersolen, og oppfører seg ikke så ekstremt harry som festivalledelsen skulle ønske. Et lyspunkt i går var imidlertid da en mann i 30-årene ble ekstremt solbrent.

– Det er ikke lett å ha krav på seg om å være den mest ekstreme festivalen. Vi etterlyser f. eks. mer ekstremdialekt. Ekstremt grautete vossamål er ikke lenger ekstremt nok.

For Alm kan det aldri bli ekstremt nok.

– Hadde det ikke vært for oss ekstreme som kjeder oss ekstremt fort, hadde verden vært et ekstremt fattig sted. Det ekstreme synligjør hvilke muligheter som bor i menneskene, kloden vi bor på og hvor ekstremt liten tid vi brukte da vi valgte tatoveringene våre, sier festivalsjefen, før hun avsluttter:

– Uten det ekstreme, stopper den ekstreme utvanningen av ordet «ekstremt».

Følg 5080 på facebook, twitter og youtube.