(foto: flickr.com/jlcalgary)
(foto: flickr.com/jlcalgary)

– Bryter med den olympiske ide.

Bare dager før OL begynner i Vancouver, rystes idrettsverden av en dopingskandale: 30 utøvere er tatt for ulovlig doping, og ingen av dem er russere. Norges IOC-medlem, Gerhard Heiberg, reagerer kraftig:

– Jeg er sterkt redd for hvilket lys denne skandalen vil sette lekene i. Den olympiske ide handler om at russerne blir tatt, og at nordmennene kan glise selvgodt i fire år.

Heiberg hevder han har fått indikasjoner på at sponsorer vil trekke seg fra arrangementet, og canadiske myndigheter er nå bekymret for landets omdømme.

– Vi håper virkelig ikke at det er dette vi blir husket for, sier Canadas statsminister Stephen Harper, som krever hyppigere kontroller de neste dagene.

Arrangørene gjør sitt ytterste for at publikumsinteressen ikke skal svikte pga dopingskandalen, og har i nattens mulm og mørke smurt de russiske utøvernes hud inn med lønnesirup.

– Siden det er plussgrader, vil sirupen tiltrekke seg mygg og klegg, og russerne vil fremstå som dumme i skiløypene, sier leder for den Canadiske Olympiske Komite, Gordon Shawn.

Følg 5080 på facebook og twitter.