(foto:flickr.com/augneblinken)
(foto:flickr.com/augneblinken)

– Har ikke kjent igjen klubben i det siste, sier supporter.

Da Brann-ledelsen på mandag holdt pressekonferanse om underskuddet på 20 millioner kroner i klubben, var det mange som trakk et lettelsens sukk. Blant dem var supporter Tom-Atle Johannessen:

– De siste årene har det vært mye tull i Brann. For oss, som har stått på utsiden, har det sett ut som om Bjørn Dahl har vært en ansvarlig leder med god økonomisk styring, men heldigvis viser det seg nå at klubben er bevisst sine økonomiske tradisjoner.

Johannessen forteller at han de senere årene ikke har kjent igjen klubben han alltid har vært så glad i:

– For det første tok vi jo gull. Vi supportere tenkte: «Greit, sånne ting skjer, vi lar denne passere», men så får de jammen fram en lokal spiller i Europa-klasse! Det er ikke sånn Brann skal være. Vi skal kjøpe dyre, halvgode svensker og islendinger for så å selge dem med tap.

Vanskeligst var det likevel å svelge at klubben har sparket så få trenere:

– Etter Mjeldes første år gledet vi oss til alle spekulasjonene om nye trenere, men klubben bare fortsatte med den samme treneren, år etter år. Vi begynte jo å tenke: «Hey, nå er han iferd med å få bygge opp et gull-lag, er det ikke på tide å sparke ham snart?»

Nå er heldigvis ting tilbake til det gamle, og Johannessen takker Brann-ledelsen for å ha penslet klubben inn på rett spor igjen.

Brann-direktør Bjørn Dahl tar selvkritikk etter de siste årenes gode styring:

– Vi har jobbet mye med å få tilbake den stormannsgalskapen og de interne konfliktene som kjennetegner Bergens stolthet. Etter mye slit, føler jeg nå at vi endelig er på rett vei: Medalje virker urealistisk, regnskapet viser million-underskudd og vår egenproduserte stjerne er på vei bort uten en krone i kompensasjon, smiler Dahl.

Et samlet bergensk pressekorps er også glade for Branns kursendring. Tore Strand i Bergens Tidende er kanskje mest fornøyd av dem alle:

– Når Brann gjør det dårlig blir sytingen i kommentarspaltene mine mer troverdig, og arven fra Davy Wathne kan trygt føres videre.

Oppdatering, kl 13: 53: Brann-supporterne har hentet fram den gamle slageren «Vi er berømte Brann fra Bergen/Vi går med underskudd i år/Ja, visst faen gjør vi det/som i 2003/mens vi ler av alle økonomer i vårt land».