(foto: Piotr Drabik)
(foto: Piotr Drabik)

– Jeg er uskyldig.

Den russiske olympiske komité har besluttet å nekte det norske sprintesset Ola Vigen Hattestad å starte morgendagens renn.

– Det stemmer at Hattestad ikke får stille til start. For to dager siden avla han en prøve som viste tydelige spor av homofili, sier pressetalsmann, Vladimir Serejestij.

Etter det 5080.no kjenner til, skal det dreie seg om et dobesøk onsdag formiddag, hvor russerne mener å ha bevis for at nordmannen satt da han tisset.

– Vi er veldig opptatt av at dette skal bli de reneste lekene noensinne. Vodkaen skal drikkes bar, menn skal ligge med kvinner og pengene skal gis UNDER bordet. Alt som skaper uorden i disse systemene, vil bli slått hardt ned på.

Ifølge Serejestij, er dette også grunnen til at det har blitt satt opp tomannstoaletter i deltagerlandsbyen. Et av flere tiltak som vil sikre et transparent arrangement.

Hattestad selv, er sjokkert, og hevder det finnes en god forklaring på hvorfor han satt på toalettet da de russiske inspektørene foretok en uanmeldt kontroll.

– Jeg er uskyldig og er sikker på at B-prøven vil vise at jeg satt fordi jeg måtte avlegge en liten bæsj, var det eneste det norske medaljehåpet ville si i dag.

Det norske landslaget har dessuten fremvist dokumentasjon på at Hattestad har kvinnelig kjæreste, uten at komitéen har latt seg overbevise av den grunn.

– For det første, er slike familieforhold verdens beste skalkeskjul. I Russland opererer vi også med det utvidete homobegrepet. Dette betyr at du ikke trenger å ha seksuell omgang med menn for å være homo. Det er nok at du sitter og tisser eller vasker hendene etter å ha vært på do.