Nei, det ble nok ikke Tromsø som du trodde da du så bildet (foto: flickr.com/bringsverd)
Nei, det ble nok ikke Tromsø som du trodde da du så bildet (foto: flickr.com/bringsverd)

Slik gikk det.

I dag sparkes Tippeligaen 2015 i gang. 5080.nos fotballeksperter har derfor gått sammen for å tippe hvordan det hele endte i fjor. Og dommen er klar: Rosenborg vant Tippeligaen 2014.

Begrunnelse: RBK anno 2014 har tradisjonene og ressursene, og på Brakka finnes kontinuitetsbærere stinne av vinnerkultur. De har flest seriemesterskap i Norge, og vet hva som skal til. Dessuten vil nysigneringen Morten Gamst Pedersen garantert heve rutinen i spillergruppa til de nødvendige gullhøyder.

På trenersiden har Rosenborg sikret seg to av landets mest meritterte fotballpersonligheter. Per-Joar Hansen har utvilsomt fått anledning til å drille vinnersulten inn i spillergruppen under sesongoppkjøringen, og avløser Kåre Ingebrigtsen kjenner RBK-sjela inn og ut.

Etter at klubben tapte gullet i 2013 på målstreken, er dessuten revansjelysten så stor i bartebyen at alt annet enn gull er utenkelig for kravstore karsktrøndere. Derfor går gullet, også i fjor, til midtnorge.

Beklager, Molde. Skoene etter Solskjær blir rett og slett for store å fylle. Det handler om å være best når det gjelder, og på det punktet mangler Tor Ove Skullerud kompetansen til sin babyfjesede forgjenger. Dessuten har de mistet litt av den vinnerflyten og stang-inn-mentalitets-flyten som kjennertegner vinnerlag i flytsonen. Det blir ikke mer enn bronse til Molde i 2014.

Sølvet går til regnbyen Bergen og rødtrøyene i sportsklubben Brann mellom de syv fjell. Trener Rikard Norling har i tidligere klubber bevist klokt vinnerlederskap, rutinevilje og vinnermentalitetsengasjement. Han ankommer vestlandshovestaden med flytsone og vinnerskalle under vingene, såvel som i vinnerbagasjen. En slik lidenskap for å gå helt til topps som den svenske treneren besitter, er helt avgjørende for å bli nummer to i Tippeligen i fjor.

Men altså: Vinner av Tippeliagen 2014 er Rosenborg BK. Gratulerer!