(foto: flickr.com/aktivioslo)
(foto: flickr.com/aktivioslo)

Prioriterer vekk flauhet.

At kuken synes, kan være pinlig for de fleste av oss. Slik er det imidlertid ikke for den britiske sprinteren Leevan Yearwood.

– Nei, det har jeg ingen problemer med. Når jeg tar på meg den tynne løpedrakten min, ser det bare ut som jeg har en ekstra muskelklump som disser opp og ned mens jeg løper, sier Yearwood til 5080.no.

I likhet med de fleste andre sprintere, velger Yearwood å konkurrere uten undertøy.

– Skal man nå toppen, må man prioritere. Derfor prioriterer jeg bestandig å vinne foran flauhet. Når flauheten er prioritert vekk, faller det meg ikke inn å ta på meg undertøy.

Han får støtte fra flere norske idrettsutøvere 5080.no har snakket med.

– Som idrettsutøver trener man mye på det mentale. Det vil si at man prøver å blokkere ut det mentale. På den måten blir vi ikke pinlig berørt av å ligge med rumpa i været og skreve i en kondomdrakt, forklarer skiskytter Ann Kristin Flatland.

Hun viser til Emil Hegle Svendensen som i går ble plukket opp av et tv-kamera mens han gjorde mentale øvelser under kvinnenes v-cup-avslutning.

For Yearwood har kuk og baller alltid vært en del av idretten.

– Helt siden de gamle greske olympiadene – hvor utøverne var nakne – har dette vært en naturlig del av idretten. Hver gang jeg konkurrerer, gjør jeg ære på de gamle greske kukene og ballene.