Denne artikkelen er produsert av 5080s søndagsmagasinredaksjon

Sex- og samlivsspalte med vår egen Geir Brede

Mange opplever lystproblemer. Hva kan man gjøre med dem?
Problemer med lysten kan gå utover immunsforsvaret. Det kan gjøre deg deprimert, og det kan gjøre mye med selvfølelsen. Noen mener også manglende lyst kan gjøre folk skallet. Spesielt i dagens samfunn, hvor virilitet og ungdommelighet dyrkes som særlig viktige egenskaper, er det vondt å miste lysten. For at du bedre skal kunne fungere i dette playboysamfunnet, her er noen tips i tilfelle du, gud forby, skulle oppleve nedsatt kåthet:

Punkt 1: Oppretthold fasaden! For all del ikke vis overfor dine omgivelser at du ikke lenger drives av kåtskap. Gjerne overkompenser. Sett deg på en benk og stirr med kåte øyne på noen unge jenter, selv om du ikke føler særlig for det. Det første skrittet på veien, er å aldri innrømme offentlig at man har et problem.

Punkt 2: Ikke legg press på deg selv! Hvis onanifrekvensen går ned, ikke bli stresset av det. Det er viktig at du ikke føler det som en plikt å onanere. (husk: hvis du stresser for mye, kan du bli skallet)

Punkt 3: Gjør noe annerledes! Ta f. eks. på deg spennende undertøy før du går på jobb, unn deg selv en middag på en flott restaurant eller hva med en romantisk tur med Stena Line? Selv har jeg gått til innkjøp av en himmelseng, og malt stjernehimmelen i taket. Det funker for meg foreløpig.

Punkt 4: Oppsøk profesjonell hjelp! Hvis du følger disse rådene og problemet ikke går over etter fem dager, bør du straks oppsøke profesjonell hjelp. På Karl Johan finnes mye ekspertise med bred internasjonal erfaring. Du bør gå der etter mørkets frembrudd. (nevner du mitt navn, får du spesielt god behandling). Prisene er svært gode om dagen.

Jeg registrerer at mange anbefaler at man er intim med sin kone, men det er altså ikke nødvendig, ifølge mine erfaringer. Følg Geir Bredes femtrinnsmodell, og hold gråten i inne i deg selv, så skal du nok bli sprek som en ungfole igjen, uten at noen har oppfattet uregelmessigheter i din oppførsel. God søndag!