(flickr.com/neogabox)
(flickr.com/neogabox)

Oppsiktsvekkende funn.

En undersøkelse gjennomført av psykologer på Harvard viser at kvinner blir kåte selv uten å bli utsatt for stimuli som alkohol, østers eller after shave.

– Selv om f. eks. alkohol kan øke sjansen for kåthet, viser vår forskning at kvinner blir kåte også uten alkohol, sier professor Alfred Jackson som er overrasket over funnene.

Jackson og hans kollegaer undersøkte over 1000 amerikanske kvinner i alle aldre. Ved hjelp av måleinstrumenter festet til kjønnsorganene, registrerte de tegn på opphisselse blant kvinner som ble utsatt for stimuli og blant dem som gikk gjennom en vanlig hverdag.

Det oppsiktsvekkende funnet skal denne uken publiseres i mange dameblader, og på flere blogger. Jackson tror forskningen kan forandre hvordan vi ser på kvinnen.

– Det kan se ut som om noenlunde normal oppførsel fra menns side er nok til å gjøre kvinner mottakelige for samleie. Dette kan spare menn fra mange timer på motorsykkel.

Forskerne finner ingen naturlig forklaring på fenomenet, men er sikre på at de kan gjette seg frem til en evolusjonsmessig begrunnelse.

– Kanskje man i steinalderen en gang gikk tom for pasjonsfrukt eller et annet middel, og det utviklet seg et gen blant kvinner som gjorde dem kåte av seg selv. Jeg vet ikke, her må vi spekulere mer før vi kan konkludere.

Følg 5080 på facebook, twitter og buzz.