Gro Hammerseng er en av Tines fire venner.


– Jeg må si at Raunedokken behersket situasjonen på en svært forbilledlig måte, sier Martin Brekke ved institutt for merkevarebygging på BI. Han støtter nå kommunikasjonsansvarlig i Tine, Kari Raunedokken.

Raundokken ble intervjuet av Dagsavisen i forbindelse med en avsløring av usannheter i Tines markedsføring. Etter tips fra lesere, kunne Dagsavisen avsløre at antall venner av Tine ikke er 56, som det står på melkekartongen, men snarere fire.

Raunedokken svarte at denne avsløringen viste hvor observante kunder Tine har, noe som Tine satte stor pris på. – Svaret til Rausland er av ypperste kvalitet sier Brekke. Ifølge Brekke bruker Raunedokken en avansert form for kognitiv inntrykksstyring. – Det å snu negativ kritikk fra en annen til en positiv side ved denne andre, er veldig imponerende, sier Brekke.

Brekke mener det er kun tre prosent i samfunnet som behersker kognitiv inntrykksstyring. – De som behersker dette er enten dyktige kommunikasjonsrådgivere, begavede åndelige ledere eller psykopater, sier Brekke. For den siste gruppen er evnene medfødt, og utgjør ifølge Brekke størstedelen av treprosentsgruppen.

– I stedet for å herse med Rausland, bør samfunnet heller dyrke slike personer. De er nytenkende og initiativrike, sier Brekke, som kan fortelle at han selv bruker kongnitiv inntrykkstyring på sine egne regninger. – Ved å putte på flere nuller på regningen, for så å skrive «penger til Brekke«, klarer jeg å snu de negative regningene til en positiv lønnslipp, sier Brekke.