– Har ikke så mange gleder i livet.

For første gang har representanter for den mektige KID-nummer-industrien nå innrømmet at KID-nummerne er lengre enn de behøver.

– Poenget med KID-numre er at det skal være unikt for hver regning. Men et vanlig KID-nummer består gjerne av 30 siffer. Det gir 1000 000 000 000 000 000 000 000 000 000 ulike kombinasjonsmuligheter, og burde være mer enn nok for å identifisere en regning, i alle fall i Norge, sier Jan Smørås, talsmann for KID Norge til 5080.no.

Smørås bekfrefter nå det mange har mistenkt i lengre tid, at de fleste sifferne er laget for å plage kundene.

– Vi har ikke så mange gleder i livet i denne bransjen, men liker å tenke på at det sitter noen tusen nordmenn hver dag og strever med å taste inn den rette kombinasjonen av KID-siffer.

Talsmannen må trekke på smilebåndet når vi spør ham de mange nullene etter hverandre i KID-nummerne.

– Ja, det er en greie vi har. Hvis vi legger flere nuller etter hverandre blir det slitsomt for betaleren å skille dem fra hverandre. Du må inrømme at det er ganske morsomt.

De norske KID-selskapene har også inngått et samarbeid med flere store nettlesere for å gjøre tiden foran nettbanken enda mer frustrerende.

– KID-nummere likner ofte på hverandre. Når nettleserne er programmert til å huske tidligere KID-nummer som har blitt tastet inn, foreslår den et gammelt KID-nummer når du begynner å taste, og du kan bli lurt til å tro at det er det samme KID-nummeret en gang til. Men det er det nesten aldri.

I Italia mistenker man at mafiaen har betalt penger til KID-selskaper for å lage ekstra lange KID-numre til personer som har noe uoppgjort med mafiaen. I januar avslørte avisen La Stampa at den napolitanske mafiaen krevde beskyttelsespenger for dem som ønsket KID-numre som ikke får deg til å gå ut av ditt gode skinn.