(foto: flickr.com/jamadams)
(foto: flickr.com/jamadams)

– Kortsiktig å kritisere, mener finansministeren.

Det norske oljefondet er nå borte etter at investeringsavdelingen «Very High Risk» gikk all-in i et nettpokerspill.

– Greit, det var en bløff, men jeg hadde aldri trodd at noen hadde baller til å se hånden når vi gikk inn med hele oljeformuen, sier investor Hjalmar Grytten.

Grytten vil ikke høre snakk om at han har vært med på å spekulere uforsvarlig med offentlige penger:

– Det var ingen som klaget da vi tjente penger på at Riise scoret selvmål mot Chelsea eller at Stabæk skulle bli seriemestre. Men NÅ, nå skal plutselig hvermannsen fortelle oss hvordan vi skal investere penger, sukker han.

Finansminister Kristin Halvorsen er ikke bekymret over at oljeformuen er borte, og forteller at hun vil premiere de ansatte i Oljefondet, avdeling «Very High Risk»:

– Selv om dette er offentlige midler må vi opptre som om vi er vanlige aktører i næringslivet. Vi må ta markedshensyn og utbetale bonuser når det går til helvete. Ellers vil vi bli oppfattet som useriøse.

Hun synes kritikerne som har uttalt seg om saken tenker svært kortsiktig:

– Man kan ikke bedømme en pokerspiller på en enkelt runde av et spill. I det lange løp ville vi kanskje vunnet tilbake de pengene. Nå skal vi bare forurense litt mer, så er vi klare for nye investeringer. Det har byråkratene i departementet rådet meg til å gjøre.