Mens finansmarkedet raser nedover, og den ene banken etter den andre legges ned, er det god stemning i Norske Skog. I kjølvannet av bankkonkursene og tvangssalg av boliger, har det nemlig blitt et kjempemarked for pappesker i forskjellige størrelse. Bare i år har etterspørselen etter pappesker økt med over 375 %, melder Norske Skog.

Ifølge konsernsjef Christian Rynning-Tønnesen er dette den største økningen i selskapets historie. – I de siste ukene har vi i særlig stor grad mottatt bestillinger av pappesker på 0,7 kubikkmeter. Disse pappeskene er perfekte for ansatte i finansvirksomheten som raskt må rydde pultene sine, forklarer Rynning-Tønnesen.

Etter at Lehman Brothers, med over 26 200 ansatte, gikk konkurs på mandag denne uken, har det virkelig vært travelt på Norske Skogs fabrikk på Nedre Hofsfoss. – Det har blitt det rene Klondyke! roper daglig leder Geir Torkildsen, mens maskinene i bakgrunnen spyr ut pappeske på pappeske. Vi kjører maskinene for fullt, også om natten! jubler Torkildsen, som må innrømme at det har blitt litt lite søvn de siste dagene.

Torkildsen håper at finansurouen vil spre seg til Europa og kanskje også Skandinavia: -Desto nærmere vi er finanskrisen, desto mindre utgifter har vi ved å frakte pappeskene der de trengs. Personlig kunne jeg godt tenkt meg en krise i nabokommunen, Sør-Aurdal, sier Torkildsen lattermildt.