Finanskrisen gjør ikke bare at alle må stramme litt ekstra inn på livreimen, men den skaper også stor kreativitet. Geir Brede så seg lei på alle de fordyrende mellomleddene han måtte gjennom for å kjøpe ting og tang til livets opphold. – Jeg har derfor startet landets første telekjøp. Av skattemessige årsaker, er firmaet registrert i Sverige, men jeg ringer primært i Norge. Så jeg anser meg for å være Norges første, sier Geir Brede i en kommentar til 5080.

Mens andre driver og klikker rundt på eBay og Finn.no for å finne brukte og billige varer, velger Brede å gå direkte til selgeren. – Jeg ringer rett hjem til folk. Tanken er at da vil folk få problemer med å si nei, siden jeg på en måte ”kommer hjem i stua til dem”. Jeg ønsker dermed å utvide kjøpemarkedet mitt.

På sikt tenker Geir Brede seg at han vil kunne leve av denne tjenesten, og han ser ingen etiske betenkeligheter med den. – Nei, så lenge man kan drive å bli presset til å kjøpe ting på telefon, så må man kunne bli presset til å selge ting på telefon også. Det er sånn markedet fungerer, det. Har du noen gang hørt om et marked uten kjøpere?

Geir Brede tror telekjøp er fremtiden, og krever honnør for nybrottsarbeidet. – Jeg vil gjerne at folk legger merke til at jeg, med dette, har klart å tenke utenfor boksen. Altfor mange tenker innenfor boksen. Jeg både tenker og ringer utenfor boksen.

Geir Brede ringer for å kjøpe: