(foto: flickr.com/stuckincustoms)

Opererer i et 100-drinkers perspektiv.

I kveld har det norske folk spandert nok en runde på klientellet på BAR Tjuvholmen ved Aker Brygge. Her treffes hele landets finanselite når arbeidsuken drar seg mot slutten.

Daglig overføres mange millioner kroner fra det norske folk via en institusjon kalt «børsen»,  som fra torsdag til lørdag blir investert i baren.

Bartender Bo Hansson har jobbet her i snart fire år:

– I helgene er det veldig hektisk. Fra rundt kl 20:30 på torsdag forvalter aksjeanalytikere fra Oljefondet store mengder mojitos for det norske folk. Da er det ganske stor aktivitet fram til søndag morgen, forteller han mens han henter en fondsforvalter ned fra lampen.

Finansanalytiker Peder Von Tangen er ganske fornøyd med ordningen, men hevder han merker misunnelse fra andre nordmenn.

– Det er misunnelse som er grunnen til at Norge ikke overfører alle pengene hit. Folk skulle bare visst hvor mange gold-diggere vi genererer.

Von Tangen opplyser at han som regel kjøper i store kvanta.

– Kjøp av store kvanta gir bedre kontroll. Husk at vi operer med et 100-drinkers perspektiv.

Norges penger går også med til å finansiere spa-opphold, solarium og dyr hårgele for utestedets gjester. Sjefsanalytiker i Storebrand, Øistein Bakke, peker på at mange av pengene også blir investert med en langsiktig plan.

– En god del av pengene havner på utesteder rundt Solli Plass. Disse midlene forvaltes av barna våre – Bar Tjuvholmens framtid.

FOKUS PÅ FINANS: Det er finansuke på 5080.no. Hver dag denne uken vil vi publisere artikler om finansverden.