Etter å ha hørt at både EU og USA har lansert massive krisepakker, planlegger de Forente Arabiske Emirater en redningspakke som vil bli større, sterkere og definitivt mer spektakulær.

I finansmiljøet i Dubai skal det være misnøye med all oppmerksomheten krisepakkene får, da kunstige øyer og hotellmastodonter ikke får samme pressedekning lenger. En kilde røper til 5080; – Gigantiske fallossymboler er ikke lenger nok. Nå for tiden er det om å gjøre å dele ut størst mulige pakker.

Blant årets sitater er det amerikanske finansdepartementets begrunnelse for størrelsen på sin finanspakke, 700 milliarder: «Vi ville bare velge et stort tall». Dette falt dårlig i smak blant finanseliten i Dubai. – Store, arbitrære beløp er vårt domene. Yankeeyene får værsågod budsjettere innen for rimelighetens grenser, sier en eitrende sint oljesjeik. – VÅR finanspakke skal bestå av 1000 milliarder dollar, 2000 kameler og 500 jomfruer.

Sjeiken utdyper: – Vi skal gi skattelette, ikke bare til oss selv, men til alle de omkringliggende landene. Alle landets skoler skal pusses opp, tre og fire ganger, og vi skal betale våre innbyggere store summer for å gå på juleshopping. På tross av at vi ikke feirer jul.

Gatelys skal skiftes ut med fyrverkeri i Dubai for å stimulere økonomien

For å stimulere den lokale byggindustrien, som nå ligger brakk, har Dubai sendt inn søknad for å få vinter-OL i 2018. – Det viktigste er å stimulere byggenæringen. Skøtyearenaer og hoppbakker finner vi sikkert noe å bruke til senere, sier Ali Sina i Dubais olypmiske komite. En smilende Sina utbryter: – Visste du for forresten at camelcurling er Dubais raskest voksende sport?