Etter en halvvering av indeksen på Oslo børs de siste månedene, har flere av de hardest rammete blitt så grepet av desperasjon at de i kveld har hoppet ut av vinduene på Oslo Børs.

En gammel mann som 5080 har vært i kontakt med, sier at dette bringer minnene tilbake til 1929. – Jeg var i New York da flere børsmeglere kastet seg ut av vinduene på Wall Street, rett i den sikre død, sier han med gråten i halsen.

Vakthavende ved legevakten i Oslo, Tom Kjærstad, kan melde om uvanlig mange skrubbsår og forstuede ankler denne kvelden. – Verst har det gått utover de som valgte å hoppe fra andre etasje. Det var heldigvis ikke så mange.

Krisen er likevel ikke over, mener en ledende finansanalytiker. I morgen vil mange av tungvekterne falle, og da får vi de virkelige alvorlige skadene. Skader som syntes uvirkelige inntil ganske nylig, som hjernerystelser og skiveprolapser.

Sikkerhetsansvarlig ved Oslo Børs, Ledvin Uglane, mener at de norske fallene skiller seg fra de amerikanske i 1929. – Alle fallene her er kontrollerte. Hoppene er gjort under overvåkning av kompentent sikkerhetspersonell fra norske veritas. I Norge har vi erfaringer fra bankkrisen på 80-tallet, hvor vi opplevde alvorlige tilfeller av legemsbeskadeligelse og grønske på lyse, dyre dresser. Derfor har vi konstruert en sikkerhetspakke for å unngå slikt i fremtiden, sier Uglane. Han hevder at de opplever stor interesse fra utenlandske finansmiljøer for denne sikkerhetspakken.