(photo: flickr.com/captain_flynn)
(photo: flickr.com/captain_flynn)

Økonomen Ragnar Lilleberg har løsningen på SAS’ milliardgjeld. – Outsource gjelden til India, de har vist at takler det, sier Lilleberg.

I dag la SAS fram sjokktallene som viser at selskapet har et milliardunderskudd. – Det eneste som kan redde SAS, er hvis selskapet outsourcer gjelden til India, sier Ragnar Lilleberg.

Ifølge Lilleberg har India et komparativt fortrinn når det gjelder å være fattig, og vil derfor fint takle noen milliarder i gjeld. – De har flere millioner av fattigdomsspesialister i India. Gjennom kastesystemet har de en unik kultur som fremmer spesialisering innenfor fattigdom. De vil ta SAS‘ gjeld på strak arm, sier Lilleberg.

Økonomen mener at dette kan være begynnelsen på noe stort. Lilleberg ser for seg en ny vekstmulighet for skandinaviske land. – Vi kan f. eks. outsource søppel. Jeg har med egne øyne sett filmer på CNN av små barn som leter etter mat på dynga. De vet nok hvordan de skal nyttiggjøre seg av søppelet, ja, sier Ragnar Lilleberg. – Det er det vi økonomer kaller eksternalisering av kostnader.