(foto:flickr.com/mgrenner57)

Artikkelforfatter Bjørn Gabrielsen er en av Norges ledende eremitter.

Legitimerer FNs medlemsland.

Under mandagens demonstrasjon utenfor den israelske ambassaden, og i avispaltene denne uken, opplevde vi gufs fra fortiden: Ledende intellektuelle holdt apeller og tok side i en sak.

Erlend Loe og Henning Mankell er forfattere som begge har kritisert Israels behandling av aktivistene som forsøkte å nå Gaza med båt denne uken. Loe og Mankell bør huske på at disse uttalelsene er med på å legitimere andre kritikere av Israels bording, f. eks. FN.

At Loe og Mankell ikke tenker over hvilke verdier FN står for, er for meg en gåte. Det virker heller ikke som om de har reflektert noe særlig over hvilke land som faktisk er med i FN. Legitmerer man FN, legitimerer man også Islands økonomiske rot, pedofile belgiere og østeuropeiske Grand Prix-bidrag.

Dessuten er det lite konsekvens å spore i deres standpunkt. De glemmer kanskje at deres felles fiende, Israel, er med i FN? Loe og Mankell blir på denne måten nyttige idioter for inkonsekvens.

De som støtter meg, bør samtidig huske på at de må være enige i alt jeg har skrevet og ment tidligere. Både mine tanker om hundeoppdragelse, og min noe sleivete kommentar i 4. klasse om at alle som sitter i midten i baksetet er fårepølser (som i en sandwich).

Det er ingenting nyttig med idioter, og spesielt ikke de nyttige idiotene. Alle som støtter de nyttige idiotene, bør tenke på at de er med på å legitimere unyttige nyttige idioter.

Følg 5080 på facebook, twitter og soundcloud.