(foto: flickr.com/gracevolda)

– Har forsøkt å tenke som voksne.

TVNorge-konsernet kunne i dag fortelle at de utvider kanaltilbudet med kanalen «Vox», en kanal som retter seg mot voksne mennesker. Selv om «Vox» ikke starter sendingene før i januar 2012, er voksne  nordmenn allerede forført.

– Jeg liker navnet «Vox». Jeg føler at jeg blir tatt på alvor, samtidig som det gir voksenalderen et ungdommelig preg, sier voksne Alfred Pedersen (45) fra Mo i Rana til 5080.no.

Merete Byfuglien (53) fra Kristiansand synes det er et smart navnevalg:

– De to første bokstavene i «Vox» er jo de samme to første som i «voksen». Vi voksne liker sånne lure navn som krever at man må tenke litt. Det hadde blitt for lett om kanalen brukte alle de samme bokstavene som i voksen, resonnerer hun.

Programsjef i kanalen, Jarle Nakken, er mannen bak det forlokkende navnet.

– X står jo for den ukjente. Den kan både være tyngdens og seriøsitetens bokstav, men samtidig kan den være lekende og utfordrende. Dessuten bruker vi bokstaven i «Max», så vi slapp å finne opp kruttet på nytt, forklarer han.

Administrerende direktør i TVNorge, Harald Strømme, ser fram til endelig å kunne lage fjernsyn for voksne mennesker.

– Dette har vært en ambisjon for oss lenge. Vi har gått inn i en prosess hvor vi har måttet forsøke å tenke som voksne for å finne ut hva voksne liker å se på TV, forteller han.

Jarle Nakken hadde i begynnelsen av prosessen liten tro på prosjektet.

– For å være helt ærlig, trodde jeg ikke voksne likte å se på TV. Men da vi viste noen programmer for vår fokusgruppe av voksne mennesker, ble jeg forbløffet over hvor få som skrudde av for å lese avisen. Dette gir meg troen på at voksne i framtiden kan ha livets rett.