Faksimile: Ari Behn i Redaksjon EN på NRK.Faksimile: Ari Behn i Redaksjon EN på NRK.

Nok en leser har klaget NRKs debattprogram Redaksjon ENs sending med Ari Behn inn for Kringkastingsrådet, og truer nå med å gå rettens vei om ikke NRK begynner å invitere gjestene folk vil ha.

Forrige uke behandlet rådet en klage fra en leser som var sterk uenig i beslutningen om å prioritere forfatter Ari Behn foran legene Mads Gilbert og Erik Fosse, som samme dag hadde returnert til Norge fra Gaza.

Nå reagerer 48-årige Gudrun Måsen fra Måsen i Nordland sterkt: – Samme dag som NRK valgte å gi sendetid til Ari Behn og hans utspill, returnerte den folkekjære nordlandstrubaduren Svein-Åge Velle fra et lengre studieopphold i Portugal, der han hadde studert portugisisk visesang, populære bacalao-oppskrifter og ikke minst lært seg å si «bom dia» med nordnorsk aksent.

Visesangeren ble aldri kontaktet av Redaksjon EN, til tross for at Gunnhild Måsen hadde sendt flere tips til NRKs nyhetsredaksjon.

Nå håper Måsen at Kringkastingsrådet vil ta hennes klage til etterretning.

– Vi håper nå at NRK tar til fornuft, og lar Svein-Åge få sin egen helaftens konsertspesial. Hvis det ikke skulle skje, er vi forberedt på å gå rettens vei, sier Måsen til 5080posten.

Måsen og flere sambygdinger har de siste dagene vært i kontakt med et advokatfirma for å se på mulighetene for et gruppesøksmål.

De har allerede fått positiv tilbakemelding fra en gruppe utvandrede haugalendinger som mener visegruppen Vamps kunngjøring av nye turnedatoer ble stilt fullstendig i skyggen av krigshandlingene i Gaza.